Om mina hundar - Exempel på ett dokument

 

Allt började med att familjen började leta efter en ny hund då vår 8 år gamla Welsh Corgi hastigt avlidit på grund av sjukdom. Det var många böcker att läsa och titta i för att slutligen fastna för två tänkbara raser - Engelsk Blodhund och Basenji. Med facit i hand så tycker vi att vi hade tur som valde "rätt" hösten 1988 när vi slutligen bestämde oss för Basenji. Under vårt sökande efter uppfödare fick vi kontakt med Doris Blomgren (kennel Ngoros) och träff bestämdes på en utställning i Göteborg. Vi lyckades förvisso inte ta oss dit förrän bedömningen var över men vi fick iallafall träffa några av Doris' hundar. Tycke uppstod och vi beställde valp av Doris.

 

Tyvärr blev det ingen tricolour i kullen som vi önskat. Vi fick istället tipset att kontakta Helena Surakka, idag Strömbert, (kennel Faraoland). Det handlade om en tricolourhane i England som man gärna ville se i Sverige. Hunden fanns hos uppfödarna John och Irene Horner vilka Helena hade kontakt med. Efter mycket funderingar valde vi att tillsammans med Helena importera kullsyskonen Ch Bokoto Nile Black Tiger och Ch Bokoto Nile Black Tango. Den 22 mars 1989 åkte vi till Skänninge för att hämta hem allas vår "Zigge".

 

Alltså, något förkortat... Helena, då för oss helt okänd, lockade oss att på postorder köpa vår första Basenji. Tack Helena!

 

Två år senare fick vi hem Ch Bokoto Nile Star Voyager. En röd/vit hane som blev "Wåjne" med hela basenji-Sverige. Ytterligare två år senare kom vår stamtik Faraoland Nile Wild Chikari, "Phoebe".

13692670_10153662533977109_1413092514360307485_n

 M Wami's American Fortune Hunter

 

Exempel på dokumentmall: Stamtavla för två generationer förberedd för bild och text

Stamtavla "[Skriv Namn här]"

Hund_Profil
[ABCD]
Ursprung
[AB]

[A]
Ursprung
[B]
Ursprung
[Text här]

[Text här]

[Text här]